European Media Partner

5 manieren om snel te besparen

Volgens de regering gaat aankomend jaar de koopkracht met 1,6 procent vooruit. Door fouten in de berekening voor de energieprijs is dat echter nog maar sterk de vraag. Daarom is het geen gek idee om eens te kijken naar manieren om te besparen. BusinessInsider, een gewaardeerd online medium komt een aantal goede tips.

Kijk bijvoorbeeld eens naar alle kleine maandelijkse abonnementen die je hebt lopen. “Als je contractperiode bij een mobiele provider, tv- of internet- of energieleverancier is afgelopen dan kun je switchen naar een goedkoper abonnement.” En vraag je zelf af: ‘Ga ik echt naar de sportschool?’ Dat soort trucs kunnen al snel in de portemonnee schelen.


Ook duikt BusinessInsider in de hypotheeklasten. Die kun je soms naar beneden brengen omdat de verhouding tussen je woningwaarde en de hypotheeklening is verschoven. Doordat je bijvoorbeeld hebt afgelost of omdat je huis in waarde is gestegen. 


Tot slot is een andere mogelijkheid om je spaargeld te investeren in energiebesparende maatregelen voor je eigen huis. Dit levert weer een lagere energierekening op. Want spaargeld? Dat verdampt alleen al door de inflatie, aldus de site.

Delen

Journalist

Ger de Gram

Related articles