European Media Partner

3 vragen aan Wilhelm Roth

CEO Icoinic Capital

Hoe heeft u 2021 ervaren?

“Voor het grote publiek is het hoogtepunt waarschijnlijk dat de bullmarkten van bitcoin de 20.000 dollar overstegen en nu op 50.000 dollar staan. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is dat 2021 het jaar is van de massale institutionele acceptatie van cryptovaluta’s, met grote partijen zoals VanEck die een ETN voor Bitcoins lanceren en een Morgan Stanley die dit veld betreedt, wat de premisse opwerpt dat cryptocurrency een blijvertje zijn.”


Is er een verband tussen het succes van cryptocurrency, bekend om hun hoge volatiliteit, en de hoge inflatie van de reguliere valuta? 

“Tot op zekere hoogte, ja. De coronacrisis dwong overheden tot hogere schulden. Dit heeft onze traditionele valuta opgeblazen, zodat beleggers alternatieve routes zoeken, Traditionele beleggingen zijn edelmetalen en zeldzame grondstoffen, maar ook alternatieve investeringsmogelijkheden zoals kunst, whisky en nu ook fondsen als crypto.”


De bitcoin klapte laatst behoorlijk. Is deze hoge volatiliteit niet een groot risico voor cryptocurrency?

“Het is een jonge markt, dus heeft het de neiging om volatieler te zijn. Dit pakken wij actief aan. Maar de bitcoin groeit snel. Er is een maximaal aantal bitcoins dat gemined kan worden. En dat maximum bereiken we in rap tempo. Hier gelden gewoon de aloude economische regels: er is een grote vraag, maar een beperkt aanbod, wat leidt tot een zeer sterke prijsstijging. Het afgelopen jaar was, zoals we zagen, een institutioneel adoptiejaar. Het volgende jaar wordt het jaar van de regulering. Steeds meer overheden, in Luxemburg, Zweden, het VK, Zwitserland en Nederland, maken beleid en regelgeving, waardoor crypto een gereguleerde plaats onder de zon krijgt. Niet in de eerste plaats als een valuta, maar meer als een asset of een bruikbare technologie.”

Delen

Journalist

Marc van der Sterren

Related articles