European Media Partner
Silvia de Haan MAATSCHAPPIJ

3 vragen aan… Silvia de Haan, Workplace Consultant bij Solved Nederland

Het hybride werken heeft zijn intrede al ver voor de coronacrisis gedaan, maar is de afgelopen twee jaar in een enorme versnelling geraakt. Waar eerst sceptisch werd gedacht over of er thuis wel werd gewerkt is inmiddels bij vele bedrijven duidelijk geworden dat men thuis goed, en in vele gevallen ook nog eens efficiënter werkt. 

Moet ieder bedrijf zijn of haar kantooromgeving aanpassen?

“Dat hangt van allerlei factoren af. Wat soort werk wordt er bijvoorbeeld gedaan, hoe kijken collega’s aan tegen het thuiswerken, en wat de visie is van een bedrijf? Hierdoor is het moeilijk om daar een eenduidig antwoord op te geven en zal je dit moeten onderzoeken. Uit het onderzoek van de Thuiswerkfactor onder 7000 respondenten komt duidelijk naar voren dat het deels thuiswerken de norm wordt. Gemiddeld 2,7 dag per week. Mensen ervaren thuiswerken als productiever, want er is meer rust en minder afleiding. Enerzijds leidt dit voor bedrijven tot minder behoefte aan kantoorruimte, ofwel vierkante meters. Anderzijds vraagt dit ook om aanpassingen aan het kantoor. Want de vlucht naar huis om rustig te werken beklemtoont het einde van de kantoortuin.”


Welke trends zie je momenteel nog meer?

“Waar het aantal meters kantoorruimte omlaag duikelt, klimt de kwaliteit van de werkomgeving omhoog. Met meer aandacht voor plekken om te ontmoeten. Dat is immers de belangrijkste reden waarom de gang naar kantoor gemaakt wordt. 

Het gaat dus om een gevarieerde werkomgeving met een balans tussen voldoende rust om te werken en de broodnodige ontmoetingsplekken. Hoe die balans er uit ziet verschilt per bedrijf en stel je vast door onderzoek vooraf .”


Ben je als bedrijf goed voorbereid op de terugkeer van je werknemers zodra het kantoor is aangepast?

“Heel vaak wordt het gedrag van de mens vergeten. Organisaties vinden het vaak spannend hoe het terugkeren naar kantoor gaat verlopen. Zeker wanneer iedereen nog op dit moment thuis werkt. Hoe gaat het er dan uitzien als ze weer naar kantoor kunnen? Weet iedereen wat er van ze verwacht wordt? Het ervaren van hoe hybride werken eruit gaat zien in de praktijk, middels een Escape Room, kan hen daarbij helpen. Deze is speciaal ontwikkeld om hybride werken te ondersteunen. Zo blijven je medewerkers niet met vragen zitten en geeft het de organisatie een boost bij de verandering .”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles