European Media Partner
Mischa Kremer GEZONDHEID

3 vragen aan… Mischa Kremer, oprichter van Perfect Health

Gezond ouder worden willen we natuurlijk allemaal. De juiste voeding is daarbij essentieel, maar met enkel voeding is het tegenwoordig niet eenvoudig om voldoende, laat staan optimale hoeveelheden voedingsstoffen binnen te krijgen. En dat is nou precies waar een goede gezondheid bij gebaat is. 


Supplementen: onzin of juist enorm zinvol? 

“Wij zijn natuurlijke wezens, maar de afgelopen jaren zijn we ver van de natuur verwijderd geraakt. Ons lichaam heeft echter nog steeds natuurlijke voedingsstoffen nodig en zal dat ook altijd blijven doen. Zonder deze stoffen functioneert ons lichaam niet, raken vitale organen uitgeput en worden we ziek. Onze voeding bevat steeds minder voedingswaarde, maar met voedingssupplementen kunnen we dit heel gericht aanvullen. Dat is dan toch ideaal?”

 

Maar er is wel scepsis. Hoe komt dat dan? 

“Ten eerste is er veel onwetendheid. Inmiddels is wel algemeen bekend hoe belangrijk vitamine D is, maar lang niet iedereen weet waarom. En zo zijn er nog wel honderden voorbeelden. Aan de andere kant is het aanbod voedingssupplementen groot, maar de kwaliteit lang niet altijd hoog. En kwaliteit is het belangrijkste ingrediënt. Zo moet je bijvoorbeeld geen voedingssupplementen nemen die bestaan uit ingrediënten met synthetische verbindingen, of te lage doseringen, met te veel vul- en bindmiddelen. En laten dat nou net de supplementen zijn die breed verkrijgbaar zijn. Echter, goed gedoseerde, organische verbindingen met een hoge biologische beschikbaarheid werken significant beter. Deze laatste zijn vaak wat duurder, maar kunnen wel echt een verschil voor je gezondheid maken en zijn voor de consument dus veel beter.”


Hoe maak je daarin de juiste keuze?

“Met voedingssupplementen van goede kwaliteit kan je heel veel gezondheidswinst behalen. Ten minste, als je weet welke supplementen je nodig hebt en daar kom je achter met preventief bloedonderzoek.  Zo weet je precies wat er in lichaam speelt, waar je gezondheidsrisico’s liggen en waar je extra ondersteuning in nodig hebt. Meestal kan dat heel eenvoudig met specifieke, vaak hoge, doseringen van de juiste voedingsstoffen. En dat is precies waar voedingssupplementen zich goed voor lenen. Dit is een hele andere manier dan zomaar lukraak wat slikken, want het is een gerichte aanpak. Meten is weten en voorkomen is beter dan genezen. Met voedingssupplementen kan je dit op de juiste manier doen.”


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles