European Media Partner
Huub van Buul ECONOMIE

3 vragen aan….. Huub van Buul, eigenaar van OwnerApp

Steeds meer mensen zien beleggen in stenen als een slimme investering. Het aantal vastgoedeigenaren en -beheerders neemt dan ook snel toe. Bij het beheren van vastgoed – als eigenaar of dienst – komen behoorlijk wat werkzaamheden kijken. Een vastgoedbeheerder heeft behoefte aan een alles-in-één oplossing om een goede dienst te kunnen bieden. Wie als eigenaar in het kader van verhuur (teveel) arbeid verricht met als doel om hoger rendement te halen dan bij normaal vermogensbeheer wordt in box 1 belast. Huub van Buul zag deze praktijkbehoeftes en ontwikkelde een alternatief.   

Wat maakt vastgoedbeheersoftware innovatief?

“Bijna voor elke markt geldt; optimalisatie is gelijk aan het vereenvoudigen en automatiseren van processen. Tot voor kort werkten vastgoedeigenaren en -beheerders in talloze verschillende systemen. Dit is niet alleen onoverzichtelijk, maar ook tijdrovend. Huurontvangst controleren via de bank, facturen opstellen in Microsoft Word, facturen verzenden via de post of e-mail, indexaties berekenen, facturen weer aanpassen en ga zo maar door. Een groot deel van deze processen is nu geautomatiseerd en samengebracht in één systeem voor desktop, smartphone en wearable.” 


Wat zijn de voordelen?

“Met het gebruik van slimme vastgoedbeheersoftware beperk je het aantal (menselijke) fouten tot een minimum. Zie het als een persoonlijke assistent die voor jou alle zaken waarneemt en aan je presenteert wanneer nodig. Daarin maakt het niet uit of je een kleine of grote portefeuille hebt; alle facturen en indexaties worden voor je klaargezet. Jij doet de laatste controle en de software doet de rest. Daarnaast zijn vastgoedeigenaren en -beheerders vaak onderweg. Bepaalde zaken kunnen inzien en vastgoed beheren onderweg is dan ook een groot voordeel.” 


Online vastgoed beheren heeft dus de toekomst?

“Gezien de voordelen wat betreft tijd, kosten en flexibiliteit is het voor elke vastgoedeigenaar en -beheerder wenselijk om online vastgoed te beheren. Digitalisering is overal. En nu ook in de vastgoedwereld.”  

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles