European Media Partner

3 vragen aan… Egon Kramer

Outdoorvakanties worden met het jaar populairder. En door de coronacrisis is dat nog eens enorm versterkt. Steeds vaker kiezen mensen voor een actieve vakantie in de frisse berglucht. 

Waarom zijn de bergen zo in trek?

Gezond leven wordt steeds belangrijker waardoor er meer en meer behoefte is aan actieve outdoor vakanties . Mensen vinden het vaak ook leuker om met vrienden of familie de bergen in te trekken, de natuur in te gaan, dingen te beleven en te genieten van elkaar en van de heerlijke frisse berglucht in bijvoorbeeld de Oostenrijkse Alpen. Daarnaast brengen ook steeds meer mensen de zomer door in Oostenrijk. Waar vroeger mensen alleen in winter de bergen introkken om te gaan skiën of snowboarden biedt Oostenrijk ook in de zomer veel vertier.”


Wat maakt Oostenrijk zo aantrekkelijk?

“Vele skiliften zijn ook in de zomer open. En met de komst van e-bikes wordt het mountainbiken in de bergen voor veel meer mensen toegankelijker. Ook wandelen wordt steeds populairder. Daarnaast is Oostenrijk met de auto in ongeveer tien uur te bereiken. Een prima rijafstand voor mensen die liever geen vliegtuigvakantie willen.”


Van welke faciliteiten kan men gebruik maken?

“Of je nu met familie of vrienden een intieme sfeer opzoekt of gebruik wilt maken van de aparthotel voorzieningen, alles is mogelijk. Wanneer men op zoek is naar wat meer luxe en ruimte dan is er in de vele resorts voldoende keuze. Zo ervaar je in je privé appartement of villa voor jou en je gezelschap zeker zoveel luxe als thuis. Desgewenst blijf je in je eigen ‘bubbel’ door een kok in te huren via het resort of je maakt gebruik van de hotelfaciliteiten. Voor iedereen is er een passende service, voor de zomer- of wintervakantie.” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles