European Media Partner

3 vragen aan Berry Vrolijk Mede-eigenaar van Doopiecash

Iedereen kan traden in cryptocurrencies, maar om ook winst te maken heb je een lange adem nodig en moet je weten wat je doet. En: je moet vooral niet in paniek raken. Ons doel is om mensen hier zo goed mogelijk bij te helpen.

“Iedereen is op zoek naar het gouden ei om snel geld te verdienen, maar snel geld verdienen is simpelweg een utopie. Voor je weet wat je doet, en dat is echt nodig als je geld wilt verdienen, ben je echt wel even bezig.”

Is traden moeilijk?

“Eigenlijk niet, maar emoties en onwetendheid zorgen er vaak voor dat mensen verkeerd handelen. We zien dat veel mensen nu willen beginnen met traden, maar nog nooit eerder een exchange hebben aangeraakt. Ze gaan als een gek van start, met heel veel geld, maar begrijpen niet wat ze aan het doen zijn. Dan gaat het je juist geld kosten.”

 

Welke kennis heb je dan nodig om goed te kunnen traden?

“Dat begint natuurlijk bij het kennen van de basis. De exchange en de tools die daarij horen. Je moet natuurlijk wel weten hoe je Bitcoins aankoopt en verkoopt en wat handelen met leverage bijvoorbeeld betekent. Veel mensen weten dat gewoon niet. Daarnaast is de basis van traden het begrijpen kale prijsactie, begrijpen waarom een koers ergens stopt met stijgen of dalen en daarop te reageren.”

 

Wat is de sleutel tot succes?

“Goed risicomanagement. Mensen vragen me vaak met hoeveel geld ze moeten beginnen, maar daar gaat het helemaal niet om. Je moet je focussen op zo min mogelijk verlies maken. Als je kan zorgen dat je je verlies beperkt, dan komt de winst vanzelf. Dat doe je bijvoorbeeld door altijd een stop loss in te stellen waardoor je investering op een gegeven moment ook afgekapt wordt. Als je per trade bijvoorbeeld één procent wil riskeren en je zet hier een stop loss op, dan weet je zeker dat je nooit meer riskeert dan die ene procent. Aan de hand van je entry en je stop loss ga je vervolgens je positie berekenen en da nweet je ook welke leverage je kan gebruiken. Uiteindelijk heb je dan een duidelijk plan liggen en is het zaak om daaraan vast te blijven houden. Als je niet in paniek raakt en vasthoudt aan je plan begint het account vanzelf te groeien. Maar daar gaat wel minstens één jaar overheen.”


Delen

Journalist

Related articles