European Media Partner

3 vragen aan Albert Bloem, oprichter van Talent voor Transitie

We staan in Nederland voor een flinke uitdaging: de energietransitie moet sneller. En dat vraagt om een constante instroom van nieuwe energieprofessionals, waar nu een groot tekort aan is. De oplossing? Een nieuwe generatie professionals de ruimte geven om impact te maken. Voor een toekomst die zij gaan meemaken. Met de energie van jong talent werken we sneller toe naar een fossielvrije samenleving.

Hoe kunnen we jong talent een plek bieden in de energietransitie?

“De energietransitie is een complex probleem met veel verschillende uitdagingen. Voor sommige vraagstukken zijn specifieke professionals nodig die lastig te vinden zijn. Het huidige opleidingsaanbod sluit nog niet altijd aan op de vraagstukken waar we in de energietransitie mee te maken hebben. Toch vinden we het vaak spannend om ruimte te geven aan nieuwe initiatieven voor talentontwikkeling. Je kunt mensen aan het begin van hun loopbaan leren samen te werken met andere jonge talenten in een diverse groep en bij verschillende bedrijven ervaring op laten doen. Dit zorgt voor echte innovatie, impact en versnelling. Niet alleen voor de bedrijven, maar ook voor de persoonlijke en professionele groei van de talenten zelf.”


Hoe kunnen jonge talenten bijdragen aan de energietransitie?

“In de energiewereld ligt er een grote focus op ervaring, stabiliteit en robuustheid van systemen en processen. We hebben een van de meest robuuste energiesystemen ter wereld en dat gaat niet zo goed samen met verandering, terwijl de energietransitie juist een grote en noodzakelijke verandering is. Juist de nieuwe generatie professionals, met minder ervaring, hebben een bepaalde onbevangenheid en wilskracht om verandering aan te brengen. Zij experimenteren graag en gaan de uitdagingen in de transitie graag aan, het bedrijfsleven kan ze daar de ruimte voor geven en gebruik van maken. We kunnen in de energietransitie alleen versnellen als we de drempel lager maken voor nieuwe professionals.”


Hoe maken we de energietransitie aantrekkelijk voor nieuw talent?

“De nieuwe generatie professionals die nu afstudeert is erg gemotiveerd en heeft een sterke drive om met duurzaamheid aan de slag te gaan, alleen weet ze niet waar ze moet beginnen. Ik wil deze gedreven talenten verbinden aan organisaties die actief zijn in de energietransitie. Zo bouwen ze direct aan een mooi netwerk en ontdekken ze de mogelijkheden van de energietransitie.”


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles