European Media Partner

3 Lekkere en gezonde recepten

Bananenbites met Nuka Noenoes

Voor 4 personen

Nagerecht/zoete snack/traktatie 

30 minuten bereidingstijd 


Ingrediënten:

100% Natuurlijke pindakaas

2-3 Bananen

Nuka noenoes 

1 reep pure chocolade


Benodigdheden: Glazen kom, steelpan, satéprikkers, platte schaal bekleed met bakpapier


Bereidingswijze: 

Zet de pindakaas even gekoeld weg, dat werkt makkelijk straks. Snij de bananen in plakjes van 1 cm dik. Besmeer de helft van de plakjes met een royale laag Nuka Noenoes. Besmeer de andere helft royaal met pindakaas. Druk de plakken met de smeersels in het midden tegen elkaar. Verwarm een steelpan met heet water op middelhoog vuur. Breek de chocolade in stukken en smelt ze in de glazen kom au bain-marie. Prik de bananenbites op een satéprikker en haal ze een voor een door de gesmolten chocolade. Leg op het papier in de schaal en laat de chocolade stollen in de koelkast. Garneer met gedroogde goudsbloem


Geroosterde perzische groenteschotel met esfenajdip

Voor 4 personen

Makkelijk/lunchgerecht

10 min bereidingstijd + 20 min oventijd


Ingrediënten:

1 courgette, gewassen 

8 dunne bospenen, geschild

2 rode puntpaprika’s, in 2 cm dikke ringen 

1 kleine broccoli, in roosjes 

1 bosje radijs, schoongemaakt

2 el. olijfolie, om te roosteren 

1 bakje Esfenaj, kamertemperatuur 

75 gr. kalamataolijven

50 gr. babyspinazie 

1 vers platbrood

Benodigdheden: bakplaat bekleed met bakpapier 


Bereidingswijze:
Verwarm de oven tot 210°C. Snij de courgette in drieën, snij de groente in lange partjes. Schep alle groente op de bakplaat om met de olie. Halveer eventueel grote radijsjes. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groente in 20 min goudbruin en gaar.


Schep intussen de esfenaj in een schaaltje. Schep de geroosterde groente op een groot bord, zet de dip op het bord naast de groente. Strooi de olijven en de spinazieblaadjes op het laatste moment over de groenteschotel. Verwarm het brood kort in de oven of in een koekenpan en serveer erbij. 


Marokkaanse groenteschotel

Lunch/diner, 60 min bereidingstijd

2 personen 

Ingrediënten: 

2 Zoete aardappels

450 gr. pompoen

1 Aubergine

1 Zoete ui

Olijfolie 

200 ml. yoghurt 

1 bakje ras el hanout 

½ Citroen

Verse munt naar smaak 


Benodigdheden: Ovenschaal


Bereidingswijze: 

Verwarm de oven tot 180°C. Breng een pan met water aan de kook, was intussen de zoete aardappels en kook ze 6 min voor. Snij de pompoen, zoete ui en aubergine in stukjes van 1-2 cm. Vet de een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel pompoen en ui over de schaal. Haal de zoete aardappels van het vuur en spoel ze af. Laat een paar minuten afkoelen en snij in stukjes. Meng met de groenten met 1 el olijfolie en naar smaak peper en zout. Bak 20-25 min in de oven. Haal de schaal uit de oven en meng de aubergine door het groentemengsel. Zet nog 10-15 min terug in de oven. Maak een sausje van gelijke delen yoghurt en Ras El Hanout. Meng met het sap van ½ citroen. Snij de munt fijn en roer dit erdoorheen. Serveer de groenteschotel met de saus.

Delen

Journalist

Related articles