European Media Partner

2021 is hét jaar van de crypto, verwachten cryptobroker LiteBit en trendwatcher Tom Palmaerts

Cryptomunten zijn ‘hotter’ dan ooit. Bitcoin breekt record na record en ook altcoins zoals Ethereum en Dogecoin leveren indrukwekkend rendement op. Tesla zette eerder de cryptosector op zijn kop toen het bedrijf bekendmaakte 1,5 miljard dollar aan Bitcoin te hebben aangeschaft. Nadat cryptobroker LiteBit vorig jaar zijn actieve Nederlandse gebruikers met 48% zag toenemen, lijkt 2021 een nog belangrijker jaar te worden. “Crypto gaat groot worden met de huidige jonge generatie Z”, aldus de Vlaamse trendwatcher Tom Palmaerts in het trendrapport dat hij in opdracht van LiteBit maakte. “In 2025 zal Bitcoin volgens de voorspellingen op basis van de evoluties die we nu gezien hebben een waarde hebben van meer dan een miljoen dollar en Ethereum zelfs misschien nog meer. Over vijf jaar zullen cryptobeleggers de nieuwe rijken zijn.” LiteBit voert continu verbeteringen door om de groeiende groep klanten goed te kunnen ondersteunen bij het handelen in crypto.

Het feit dat de cryptobelegger letterlijk volwassener en meer ervaren wordt, is een indicatie dat crypto meer en meer mainstream wordt. LiteBit zag het aantal actieve klanten in Nederland vorig jaar al met 48% stijgen. CEO Olivier Van Duijn: “We zien het profiel van onze gebruikers steeds meer veranderen van vooral jongere beleggers die vanuit emotie reageren op de koers naar steeds meer rationele, ervaren ondernemers. Op dit moment bestaat 23% van onze klanten uit die laatste groep.” Het feit dat wereldbedrijven zoals Tesla in Bitcoin stappen, jaagt de populariteit extra aan. 


Meer en meer mainstream 

“Crypto kan met meer dan 101 miljoen gebruikers wereldwijd niet meer omschreven worden als een niche, enkel weggelegd voor nerds die geloven in een alternatief financieel systeem. Het wordt meer en meer mainstream”, stelt trendwatcher Tom Palmaerts in het trendrapport van LiteBit. Om de groeiende vraag aan te blijven kunnen en ook al deze nieuwe klanten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij het handelen in crypto, werkt LiteBit continu aan verbeteringen. Zo is het Customer Support Team, dat klanten persoonlijk te woord staat, de afgelopen weken enorm uitgebreid en wordt het systeem doorlopend verbeterd. Op die manier bereidt de cryptobroker zich voor op een veelbelovende toekomst waarin crypto naar verwachting een steeds grotere rol zal gaan spelen. De grootste uitdaging de komende jaren is het versterken van het vertrouwen van het grote publiek. 


Inzetten op educatie 

In het trendrapport gaat LiteBit verder in op het vertrouwen in de digitale munten. Nog niet iedereen vertrouwt crypto en ziet de potentie in. Er heerst er zelfs nog flink wat wantrouwen. Educatie is nodig, concludeert LiteBit. Van Duijn: “Wij vinden het belangrijk om uit de anonimiteit te treden en onze klanten te ondersteunen met educatieve content en een veilig platform voor hun cryptotransacties. Die veiligheid staat echt voorop.” Sinds november 2020 staat LiteBit officieel geregistreerd bij De Nederlandse bank. Het platform is dan ook voorstander van heldere regelgeving die het vertrouwen alleen maar verder verstevigt. 


De toekomst van crypto 

Op basis van de afgelopen jaren wordt er in het trendrapport een aantal voorspellingen gedaan voor de toekomst: “Crypto zal samen groot worden met de huidige jonge generatie Z. Over vijf jaar zullen heel wat succesvolle cryptobeleggers die op een slimme manier omgaan met de volatiliteit tot de nieuwe rijken behoren.” Meer weten over de verwachtingen? Het volledige trendrapport kan gedownload worden via de website van LiteBit.


Ga voor meer informatie naar www.litebit.eu/nlDisclaimer:

Deze informatie bevat toekomstgerichte uitspraken die gebaseerd zijn op huidige inschattingen en veronderstellingen van Tom Palmaerts en het management van LiteBit. Dergelijke uitspraken mogen op geen enkele wijze worden opgevat als een garantie dat deze verwachtingen accuraat zullen blijken te zijn en mogen niet geïnterpreteerd worden als financieel advies.

Delen

Journalist

Related articles