Als ondernemer bent u altijd met uw bedrijf bezig. U wilt immers groeien met de onderneming en hiervoor nieuwe kansen benutten. Hiervoor onderzoekt u de markt, bent u op zoek naar goede mensen in een krappe arbeidsmarkt en zorgt u voor een goede vindbaarheid op Google. 

Het voortbestaan van uw onderneming hangt van u af. Daarom moet u goed beschermd worden, bijvoorbeeld tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid. Maar wat is hiervoor nodig? Welke verzekeringen mag u echt niet missen en wat als u arbeidsongeschikt wordt door een ongeluk? Wie helpt u en waar heeft u recht op?

Arbeidsongeschikt door een verkeersongeluk

Het gebeurt helaas maar al te vaak, een verkeersongeluk als ondernemer. U kunt zelf nog zo voorzichtig zijn in het verkeer, een andere bestuurder is dit helaas niet. Het gevolg is een aanrijding. Je kunt hiervoor een letselschade vergoeding ontvangen. Maar hoe zit dit als ondernemer? Want als u uitvalt voor uw onderneming, dan kan dit grote gevolgen hebben voor het voortbestaan van uw organisatie.

Uiteraard kunt u een letselschade specialist inschakelen als u aangereden bent. Maar dat betekent nog niet dat uw letselschade ook daadwerkelijk vergoed wordt. En hoe zit dit nu met uw onderneming?

Vaststellen aansprakelijkheid onderneming

Van belang is ten eerste dat de aansprakelijkheid erkend wordt door de tegenpartij. Daarvoor is belangrijk dat bekend is wie schuldig is bij een ongeluk. Hiervoor zijn diverse wettelijke bepalingen van toepassing. Bijvoorbeeld artikel 5 Wegenverkeerswet. In dit wetsartikel staat dat iedere bestuurder zich dusdanig op de weg dient te gedragen dan ongelukken voorkomen worden. Maar ook artikel 19 Reglement verkeersregels en verkeerstekens is een belangrijke wettelijke bepaling. Op grond hiervan is een bestuurder die bij u achterop rijdt in bijvoorbeeld de file aansprakelijk voor uw letselschade.

Om de aansprakelijkheid vast te stellen is het invullen van een schadeformulier van groot belang. De toedracht van de aanrijding staat dan vast.

Vaststellen letselschade van een ondernemer

Staat de aansprakelijkheid eenmaal vast, dan kunt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke persoon of diens letselschade verzekering. Het vaststellen van schade van een onderneming is echter niet eenvoudig. Op grond van de wet wordt namelijk niet de schade van uw onderneming vergoed, maar van u zelf. Omzetverlies bijvoorbeeld is geen schadepost. Dit geldt ook voor een vervangende klacht. Het is het verlies aan inkomen als ondernemer dat vergoed wordt.

Het vaststellen van letselschade van een onderneming is specialistenwerk. Vaak zal een letselschade advocaat daarom samen met de verzekeraar een specialist op het gebied van ondernemingen inschakelen. Deze zal moeten berekenen wat de schade is omdat u uitgevallen bent op het werk.

Kies een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering

Veel ondernemers kiezen er bewust niet voor, een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Maar zeker bij letsel door een ongeluk is een dergelijke verzekering van belang. Want wat als u betrokken bent bij een eenzijdig ongeluk of zelf een ongeluk veroorzaakt. Des te belangrijker om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen.

De conclusie is dat u als ondernemer kwetsbaar bent. Een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering is dus van belang. Loopt u letselschade op door toedoen van een ander? Weet dan dat het verhalen van letselschade als ondernemer niet eenvoudig is.

Insert About the Author
  • Fantastic beat I would like to apprentice while you amend your web site how could i subscribe for a blog site The account helped me a acceptable deal I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Andere bekeken ook

    >