Ben je de Engelse taal niet goed machtig, en wil je handelen in cryptomunten of andere digitale activa, dan is het prettig om te weten dat er een aantal online crypto platformen (exchanges) zijn die Nederlandstalige ondersteuning hebben. Sommige van deze handelsplatformen zijn zelfs opgericht door Nederlanders. Wat deze cryptobedrijven je te bieden hebben, buiten Nederlandstalige ondersteuning om, doen we hieronder beknopt uit de doeken. Wordt een van deze crypto platformen straks jouw thuisbasis voor het handelen in digitale activa? Dat de websites van deze bedrijven in het Nederlands zijn, maakt het in ieder geval wel een stuk gemakkelijker om handel in crypto en andere digitale activa te kunnen drijven.

Bitvavo

Bitvavo is misschien wel de meest bekende onder de Nederlandse crypto exchanges.

Naar eigen zeggen heeft het bedrijf meer dan 1 miljoen klanten in Nederland. Een claim die het bedrijf overigens niet helemaal hard heeft kunnen maken, en waarvoor de exchange in 2022 door de Reclame Code Commissie op de vingers is getikt. Dit hoge aantal lijkt namelijk gebaseerd te zijn op het aantal accounts dat ooit bij Bitvavo is aangemaakt door Nederlanders, en dat is iets anders dan actieve klanten. Niettemin is Bitvavo wel het crypto handelsplatform met de meeste klanten, en daarnaast ook het meest bekende Nederlandse crypto platform.

Bitvavo is gevestigd in Amsterdam en in 2018 opgericht door informaticastudent Tim Baardse, Jelle de Boer en Mark Nuvelstijn. De drie oprichters zijn destijds zelf begonnen als kopers van uiteenlopende cryptomunten. Dagelijks wordt er voor zo’n 100 miljoen euro aan crypto verhandeld via Bitvavo, en je kunt er dan ook handelen in meer dan 200 soorten cryptomunten. Denk bijvoorbeeld aan Ethereum, Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, en nog een heleboel andere bekende of minder bekende cryptomunten.

De basistaal van de Bitvavo website is Nederlands, iets wat je ook mag verwachten van een bedrijf dat is opgericht in Nederland, en hier ook nog steeds is gevestigd. Ervaar je problemen met een van de diensten van Bitvavo, of heb je vragen? Dan kun je op twee manieren – en uiteraard in het Nederlands – contact opnemen met de helpdesk, namelijk via live chat of via e-mail. Wil je meer te weten komen over de Bitvavo exchange? Lees dan een Bitvavo recensie.

Coinmerce

Coinmerce beschikt net als Kucoin en Bitvavo over een registratie bij de Nederlandsche Bank. Dit wil zeggen dat het bedrijf legaal opereert op de Nederlandse markt, en dat het Nederlanders legaal van dienst is bij de handel in cryptomunten. De keuze qua crypto’s is zelfs nog iets ruimer dan bij Bitvavo, want op haar Nederlandstalige website claimt het bedrijf meer dan 300 cryptomunten in haar assortiment te hebben. Crypto aankopen kan op allerlei manieren, zoals met de betaaldienst iDEAL, met SoFort, maar ook met je creditcard (VISA of Mastercard). Vind het je prettig om onderweg bezig te kunnen zijn met crypto, dan is er de prettige werkende Coinmerce App die je kunt downloaden voor je iPhone of voor je Android toestel.

De klantenservice van Coinmerce kun je benaderen via e-mail, maar ook telefonisch van 9:00 tot 17:00, en dat kan allebei ook in het Nederlands. Verder is er ook nog een extra telefoonlijn beschikbaar voor mensen uit het buitenland.

Kucoin

Niet genoeg aan de 200 of 300 verschillende cryptomunten die Bitvavo en Coinmerce je te bieden hebben? Neem dan eens een kijkje bij Kucoin. Dit cryptobedrijf geeft je namelijk de keuze uit meer dan 700 verschillende cryptomunten. Kucoin claimt meer dan 30 miljoen gebruikers te hebben, wereldwijd bekeken. Het cryptobedrijf is goed voor een dagelijks handelsvolume van zo’n 5 miljard euro. Andere koek dus dan het dagelijkse handelsvolume van Bitvavo!

Maar dat is ook logisch, want met name buiten Nederland is Kucoin veel populairder dan Bitvavo. Dat zit hem deels ook in de grote hoeveelheid producten en diensten die het bedrijf aanbiedt. Naast het handelen in crypto, kun je bij Kucoin bijvoorbeeld ook terecht voor handel in derivaten en spothandel, en je kunt ook gebruik maken van handelsbots. Bij Kucoin stopt het dus niet bij cryptohandel, en met name voor de meer ervaren handelaren en professionele beleggers kan Kucoin dan ook een hele interessante partij zijn.

Net als Coinmerce en Bitvavo is de site van Kucoin in het Nederlands, hoewel je via het menu ook een andere taal zou kunnen instellen, als je dat prettig vindt. Maar wat bij Kucoin wel anders is dan bij de voornoemde twee platformen, is dat de helpdesk ondersteuning niet in het Nederlands is, maar in het Engels. Je kunt Kucoin zowel via live chat als via e-mailsupport benaderen, maar dat moet dan dus wel in het Engels.

Blox

600.000 Nederlanders openden eerder een account bij Blox. Blox is een Nederlands crypto platform, waar je kunt handelen in meer dan 100 verschillende cryptomunten. Eenvoud, veiligheid en gebruikersgemak staan centraal bij Blox. Wie de website van Blox bekijkt zal het er inderdaad over eens zijn dat de website prettig oogt, en dat deze gemakkelijk in het gebruik is. Naast het aankopen en verkopen van crypto, kun je bij Blox ook terecht voor crypto lending en crypto staking. Dit zijn alternatieve manieren om je geld aan het werk te zetten.

Blox is gevestigd in Nijmegen, en de helpdesk biedt ondersteuning in het Nederlands. Heb je hulp nodig dan kun je mailen met het bedrijf (bellen is niet mogelijk). Je ontvangt binnen 24 uur een antwoord.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>