Weekly News

Gezond, snel en makkelijk ontbijten?

Health blogger Daisy Oppelaar van I Love Health heeft een uitgesproken mening over ontbijten: het is ontzettend belangrijk, maar ze zou het ontbijt niet per se dé belangrijkste maaltijd van de dag noemen. “Elke maaltijd is immers belangrijk om gedurende de dag voldoende energie te hebben.”


Maar ze raadt mensen wel aan om ruim te ontbijten en te lunchen en ’s avonds iets lichter te eten, conform de hoeveelheid energie die je verspreid over de dag nodig hebt. 


Er zijn verschillende soorten ontbijten: van smoothies tot brood en van fruitsalade of eieren tot een eiwitomelet.


“Variatie is the key wanneer je het over een gezond eetpatroon hebt”, aldus Oppelaar. “Maak de ene dag een bakje havermout met fruit, de andere dag yoghurt met muesli en fruit of een groene smoothie en weer een andere dag een omelet met groenten. Af en toe een boterham kan natuurlijk ook prima.”


Tips en tricks voor een goed en gezond ontbijt? Ook hier geldt: variatie is essentieel.  


Oppelaar: “Zorg altijd voor een volle fruitschaal en een aantal andere basis ingrediënten zoals havermout, muesli, (plantaardige) zuivel en noten. Kies elke dag iets anders lekkers uit de fruitschaal en maak zo elke dag een andere combinatie van al je basis ingrediënten.” Op die manier is het dan makkelijk om gevarieerd te ontbijten, maar ook om snel een gezond ontbijt te maken. 


“Deze ontbijtjes maak je in een handomdraai. Ze kunnen echt allemaal in 2 minuten op tafel staan. Zelfs een groene smoothie – die voor veel mensen veel werkt lijkt – is zo klaar. Je neemt een banaan, een handje spinazie, wat blauwe bessen en een schep havermout en blenden maar. “


Gevarieerd ontbijten lukt makkelijk als je altijd vers fruit, de eerdergenoemde basis ingrediënten, crackers, brood in de vriezer en een doos eieren of fles eiwit in huis hebt. Ontbijt-ze!

Delen

Journalist

Angelina Hammond

Related articles